Τ. Παγώνης : Η στρατηγική που αποδίδει καρπούς

Τ. Παγώνης : Η στρατηγική που αποδίδει καρπούς

Συνέντευξη του Τάσσου Παγώνη στον Γιάννη Βερμισσώ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SAFE PLUS

Επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις παραγωγής το πρωτότυπο εγχείρημα δημιουργίας της SAFEPLUS,  ενός εξειδικευμένου πρακτορείου στον κλάδο ΖΩΗΣ  το οποίο αντικατοπτρίζει την οραματική σκέψη των κυρίων Νίκου Βελλιάδη και Γιώργου Κυρλάκη να συνεργαστούν σε έναν ασφαλιστικό τομέα που έχει μεγάλη προοπτική.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η αύξηση σε αιτήσεις ανήλθε σε 133% και σε ασφάλιστρα στο 53% αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε περιόδους δύσκολες οι εστιασμένες προσπάθειες αποδίδουν καρπούς. Την πορεία της εταιρείας, τις σκέψεις αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν καταγράφει ο κύριος Τάσσος Παγώνης ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Safe Plus εξηγώντας ότι δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση η σωστή λειτουργία μιας «κάθετης» δραστηριότητας και χρειάζονται και εφόδια και στρατηγική και τεχνογνωσία.

Όπως τονίζει η Safe Plus τα διαθέτει αυτά και θα συνεχίσει να κάνει την διαφορά στον τομέα που αναπτύσσεται. Εξηγεί ακόμα, ότι δεν μπορεί να γίνονται «αντιγραφές» αυθαίρετες καθώς η πρωτότυπες ιδέες έχουν και την «σφραγίδα» του δημιουργού τους.

 

1.Πως προχωρεί η εταιρεία σας στο διάστημα που λειτουργεί, και ποιες είναι οι παραγωγικές σας επιδόσεις;

Ήταν μια πρωτότυπη ιδέα για τη δημιουργία ενός πρακτορείου για τον κλάδο Ζωής, Υγείας και Συντάξεων. Στην πράξη η SP ξεκίνησε τον Νοέμβριο  του 2013 και κατά συνέπεια έκλεισε 18 μήνες λειτουργίας. Eίναι λοιπόν  λογικό να συγκρίνουμε την παραγωγική μας δυναμική του 1ου τριμήνου του 2015 με εκείνη του 1ου τριμήνου του 2014 και πράγματι η σύγκριση αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η αύξηση σε αιτήσεις σε πλήθος είναι 133% και σε ασφάλιστρα 53%. Άλλωστε, οι επιτυχίες μας σε κάποιους διαγωνισμούς εταιρειών είναι γνωστές.

 

2. Επιβεβαιώνεται το σχέδιό σας να δώσετε έμφαση στην υγεία. Δικαιώνονται οι μέτοχοι-ιδιοκτήτες για την επιλογή τους;

Με βάση τα στατιστικά που αναφέρθηκαν πριν, η ιδέα επιβεβαιώνεται και τόσο ο κος Βελιάδης όσο και ο κος Κυρλάκης, θεωρούν ότι δικαιώνονται.

Παρά την γνωστή  τάση να αντιγράφονται όλα αμέσως, η δημιουργία και η λειτουργία ενός εξειδικευμένου πρακτορείου Κλάδου Ζωής, αποδείχτηκε ότι δεν είναι μια τόσο εύκολη υπόθεση.

3. Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;

Για να ξεχωρίσει κανείς από τον ανταγωνισμό δεν αρκεί να κάνει κάτι πρωτότυπο. Πρέπει να μπορεί να διατηρήσει την ποιότητα της πρωτοτυπίας.

Η SP έχει αποδείξει ότι διαθέτει στελέχη με ποιότητα και κατάρτιση, στην, ας το πούμε έτσι, καθετοποίηση της υποστήριξης των συνεργατών.

Ξεχωρίζουμε λοιπόν για την :

  • Άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση σε ζητήματα τεχνικής υποστήριξης των συνεργατών (προσφορές , αιτήσεις , αποζημιώσεις).
  • Συστηματική εκπαίδευση σε προϊόντα και τεχνικές πώλησης.

 

4. Σήμερα πόσα ασφαλιστικά προϊόντα Υγείας διαθέτετε και ποιες είναι οι μελλοντικές σας στοχεύσεις;

Συνεργαζόμαστε σχεδόν με όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες του Κλάδου Ζωής και προωθούμε το σύνολο των σχετικών προϊόντων. Κάνουμε σε βάθος εργασία όσον αναφορά την ανάλυση των χαρακτηριστικών των προϊόντων, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των συνεργατών μας απέναντι στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα για πρώτη φορά εγκαθίσταται η ασφαλιστική συνείδηση στο κοινό, λόγω των προγραμμάτων υγείας. Οι άνθρωποι πλέον προσεγγίζουν ενεργά το ζήτημα και δεν προσεγγίζονται παθητικά. Θεωρούμε ότι σύντομα στην ψυχολογία αυτή θα μπουν και τα συνταξιοδοτικά προϊόντα και καθώς οι κύκλοι επαναλαμβάνονται, τα κλασσικά προγράμματα ζωής θα επανέλθουν.

Προετοιμαζόμαστε για τις νέες αυτές ευκαιρίες.

5. Το προϊόν που καταρτίσατε σε συνεργασία με την Generali παραμένει καινοτόμο, θα έλθει καινούργιο να το υπερκαλύψει, γενικά βρίσκεται σε αναζήτηση και άλλων λύσεων προς τους ασφαλισμένους;

Το SP/Νοσοκομειακό, να το επαναλάβουμε , είναι καινοτόμο γιατί δεν είναι απλά ένα προϊόν. Είναι μια διαδικασία χειρισμού της αίτησης  του Κλάδου Ζωής / Υγείας που είναι απίστευτα απλή ακόμη και για τους ασφαλιστές εκείνους που δεν έχουν ενασχόληση με την Υγεία. Το ότι είναι απλή για τον συνεργάτη, δεν  σημαίνει ότι δεν είναι μια κανονική όπως οι γνωστές, αίτηση Υγείας. Και πρέπει να είναι κανονική η αίτηση, γιατί  το SP/Nοσοκομειακό είναι ένα πλήρες, με εξαιρετικές παροχές  πρόγραμμα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το χαμηλό  ασφάλιστρο, θεωρούμε ότι είναι κορυφαίο στην Αγορά. Είναι Value for money.

Το να υπερκαλύψει κανείς την συγκεκριμένη αυτή διαδικασία/προϊόν, δεν είναι εύκολο. Το ίδιο δύσκολο είναι να το αντιγράψει –  να φτιάξει  δηλαδή ένα πρόγραμμα «τύπου» SP/Νοσοκομειακό. Όπως απoδεικνύει η εμπειρία μας, κάναμε πολύ καλή δουλειά και η Generali και εμείς, στην υλοποίηση της ιδέας μας.

Θεωρώ πάντως ότι οι εξελίξεις στον Κλάδο Ζωής γενικά, θα παρουσιάσουν ευκαιρίες για καινοτομίες. Από αυτή την άποψη εμείς θα συνεχίσουμε να προχωράμε αφού ο τομέας αυτός είναι και η ειδικότητά μας.

 

6. Η Bκαι η σχέση σας (περιγράψτε ποια είναι) με αυτή, σας βοηθά στην ανοδική σας πορεία;

Στη SP έχουμε μοιραία, δύο μεγάλες συνεργασίες: Tην “Brokers Union” και την «Γ.Κυρλάκης». Οι συνεργάτες και τα πελατολόγια τους αποτέλεσαν εξάλλου την βάση για την ιδέα του εξειδικευμένου πρακτορείου Ζωής. Να μη ξεχνάμε εδώ, ότι και οι δύο αυτές Μεσιτικές έχουν πολλούς συνεργάτες Γενικών Κλάδων. Αυτό άλλωστε το γεγονός (συνεργάτες Γενικών Κλάδων ) αποτέλεσε και την αφορμή για την ιδέα του S/P Νοσοκομειακού.

Στην εξαιρετική επίδοση της SP στο πρώτο τρίμηνο του 2015, συνέβαλε ουσιαστικά η συστηματική δουλειά υποδομής στον Κλάδο Ζωής  που έγινε στην Brokers Union και εμφανίζει τώρα ουσιαστικά αποτελέσματα.

 

7. To Brand που έχει το όνομα του κ. Γιώργου Κυρλάκη έχει βαρύνουσα σημασία στην παραγωγή της SafePlus;

Η πολύ μακρά, από το 1973 και επιτυχημένη παρουσία της «Γ.ΚΥΡΛΑΚΗΣ» στον χώρο της διαμεσολάβησης, είναι αλήθεια ότι αποτέλεσε την βάση της παραγωγικής μας προσπάθειας, καθώς συνεισέφερε πολλά και σε τεχνογνωσία και με τα πολύ έμπειρα, στελέχη που διαθέτουμε στην SP.

 

8. Ενας γρήγορος απολογισμός στην μέχρι τώρα πορεία;

Τελικά, ο λειτουργικός τρόπος που έχουμε ενσωματώσει στην SP την άριστη σχέση μεταξύ της «BU» και της «Γ.Κυρλάκης», μας βοηθά να έχουμε τα αποτελέσματα που αναφέραμε πριν.

 Πηγή: Insurance-eea